Een pedicure behandeling bestaat uit :
Reinigen en desinfecteren van de voeten
Nagels knippen
Behandelen van probleem gebied zoals eelt, likdoorn, kloven en ingroeiende nagels etc word verwijdert
Pathologische nagels afwerken (verdikte nagels /Kalk nagel/schimmelnagels).
Nagels omgeving en nagelwallen schoonmaken
Aanbrengen van een verzorgende voetcrème
Voetverzorging advies

 

Medisch Pedicure houdt zich in met de verzorging van risicovoeten en behandelt huid- en nagelaandoeningen.
Met extra aandacht voor mensen met risicovoeten zoals :

  • Reumatische voeten
  • Diabetische voeten
  • Spastische voeten
  • Geriatrische  voeten
  • Verwaarloosde voeten
  • Oncologische voeten

 

Deel behandeling van 25 min
Een deel behandeling bestaat uit probleem gebied behandelen zoals likdoorns verwijderen, eelt verwijderen.

 

Onymycose "laser therapie"

Laser therapie oftewel lichtbehandelingen van onychomycose zijn daarom naar voren gekomen als een alternatief voor traditionele anti schimmel therapie. Vanwege hun minimaal invasieve aard en het vermogen om met relatief korte sessies een duidelijke nagelgroei te herstellen, zijn lasers een populaire optie geworden bij de behandeling van onychomycose.

 

Met een laserbehandeling is het geleidelijk verwarmen van de nagelplaat tot ongeveer 45 graden Celsius. De schimmel in de nagelplaat wordt zo vernietigd. De behandeling voelt warm aan. Op het moment dat de 45 graden bereikt wordt, dan geeft je aan dat het te warm wordt en dan pauzeren we de behandeling even. Na de behandeling zie je niet direct resultaat, maar bij het groeien van de 'nieuwe' nagel zie je dat deze gezond uitgroeit. De groei van een volledige nagel (van een grote teen) duurt ongeveer 9 tot 12 maanden.

 

De eerste keer wordt er altijd 1ste consult om een intake af afgenomen waarbij je alles goed uitgelegd wordt. De nagels worden goed bekeken en er worden foto’s gemaakt. Wil je na de intake meteen behandeld worden, neem aub contact op vooraf dat je de 1ste consult boekt. 

 

 

Nagel reparatie / nagel constructie
Wanneer u uw nagel wil graag repareren of verlengen.
Dit techniek kan ook helpen met bepaalde klachten van ingroeiende nagels.

 


Nagelbeugel
Hebt u vaker last van ingroeiende nagel en wil u dit liever voorkomen dan is nagelbeugel misschien een oplossing voor uw klacht. Een nagelbeugel kan u nagel begeleiden dat het niet meer in de nagelwal komt te groeien Er zijn verschillende nagelbeugels die kan toegepast worden en word dit op maat gemaakt.

 

Anti-druk hulpmiddel
Een anti-druk hulpmiddel kan gebruikt worden om wrijving tussen de tenen in de schoen te verminderen of weg te nemen. Zo worden pijnlijke drukplekken, schuurplekken en of likdoorns voorkomen of verminderen. U heeft minder of geen pijn meer wanneer u schoenen draagt of loopt. Voorbeelden van klachten waarbij een orthese kan worden gebruikt:

  • Likdoorns
  • Druk plekken
  • Eeltvorming